Oldaltérkép
Kezdőlap / Információk - Napelemes rendszerek /

Napelemes rendszerárak

Töltse le aktuális rendszerárlistáinkat vagy kérje egyedi árajánlatunkat!

Napelemes rendszerárak 1.5-5 kWp


tovább...
Winaico napelemhez 2 év teljeskörű biztosítás ingyen

 

A WINAICO fotovoltaikus napelem megvásárlása tartalmaz egy az ERGO Biztosító Társaság által nyújtott ingyenes, két évre szóló biztosítást, a teljes napelemes rendszerre. Ez a biztosítási kötvény kiterjed az első két évben minden anyagi kárra és szolgáltatás megszakadására.


tovább...
Hálózatra kapcsolt napelem rendszer

 

Hálózatra kapcsolt napelem rendszer

Ha egy olyan épületet akarunk ellátni napenergiával megtermelt elektromos árammal, amely már eleve csatlakozik a villamos hálózathoz, akkor ezt legegyszerűbben hálózatra kapcsolt napelem rendszerrel tehetjük meg.

 
tovább...
Hálózatfüggetlen (sziget üzemű) napelem rendszer


Hálózatfüggetlen (sziget üzemű) napelem rendszer
Ahol nincs kiépített elektromos hálózat, vagy attól függetlenné szeretnénk válni, ott a hálózatfüggetlen más néven sziget üzemű napelem rendszer kínál teljes értékű elektromos ellátást. Megoldható vele a hálózattól távol eső tanyák, nyaralók, pincék áramellátása. Gyakran használják még lakóautók, hajók, kútvízszivattyúk, villanypásztorok energiaellátására.

   


tovább...
Mennyit takaríthat meg egy napelemes rendszerrel?

 

Elérhető megtakarítás napelem rendszerrel

Egy átlagos családi házban, ahol a havi villanyszámla kb.10.000Ft, a havi fogyasztás ~200kWh, az éves áramfogyasztás megközelítőleg 2400kWh.


 


tovább...
A megfelelő tetőfelület


Alkalmas-e házam napelemes rendszer telepítésére?


tovább...
Tetőszerelés


Napelemek tetőre történő szerelése többféleképpen történhet. Elsődlegesen meg kell állapítani, hogy ferde vagy lapos tetőről van-e szó.


tovább...
Hálózatra kapcsolt napelemes rendszer engedélyeztetése


Az alábbiakban megtalálja a hálózatra kapcsolt napelem rendszerek engedélyeztetésének menetét az egyes áramszolgáltatók esetén.


tovább...
Napenergia hasznosítás napelemmel - a napelem működése

 

Napelem működése

 

A napelem napsugárzás hatására elektromos energiát termel.

A napelem vékony szilícium lapkákból épül fel. A szilícium lapkákba rétegesen, különböző tulajdonságú „szennyező” atomokat diffundálnak, ezzel egy félvezető anyagot kapunk, amely már alkalmas az elektromos áram vezetésére.

   


tovább...