Oldaltérkép
Kezdőlap / Információk / Hálózatra tápláló napelemes rendszerek
Hálózatra tápláló napelemes rendszerek

A hálózatra visszatápláló napelemes rendszer a napenergia-hasznosítás egyik legegyszerűbb és leggazdaságosabb módja. Egy ilyen rendszerrel a teljes éves villanyszámla lenullázható, a beruházástól számított 30-40 évre.


 A napelemes rendszerrel megtermelt áramot részben felhasználjuk, a nyári többletet betápláljuk az áramszolgáltató hálózatába, éjszaka és télen a hálózatból kapunk elektromos energiát. Egy jól méretezett rendszer annyi energiát termel, amennyit Ön éves szinten felhasznál, ezért lesz az éves elszámoló számla végösszege ~0Ft.


Kisméretű napelemes rendszerek esetén (50kW alatt), ha a napelemes rendszer több áramot termel, mint amennyi a felhasználás, az áramszolgáltató a rendszerhasználati díjjal csökkentett áron (kb. fél ár) veszi csak meg a többlet áramot. És az áramszolgáltatótól kapott bevétel után még adózni is kell. Tehát nem érdemes nagyobb napelemes rendszert telepíteni, mint amennyi az éves fogyasztás.


Napelemes rendszer méretezését a következő módon végezzük: Egy ideális tájolású 1kW csúcsteljesítményű napelemes rendszer éves hozama ~1100 kWh. Az áramszolgáltatótól kapott éves elszámoló számlán megtaláljuk az éves villamos fogyasztás kWh-ban. Ezt 1100-al elosztva megkapjuk, hogy mekkora csúcsteljesítményű napelemes rendszer fogja fedezni az éves fogyasztást.  Példa: Éves fogyasztás 3300 kWh. 3300/1100=3kW csúcsteljesítményű napelemes rendszer fogja 0 Ft-ra csökkenteni a villanyszámlát. Számítógépes méretező programmal különböző tájolású és dőlésszögű tetőkre is egész pontosan meghatározható a napelemes rendszer várható teljesítménye. Keressen minket bizalommal.

 

 

 


Lakástakarékpénztárból 30% állami támogatás napelemes rendszerre

 

Lakás-takarékpénztárból 30% vissza nem térítendő állami támogatás igénybevétele lehetséges napelemes rendszer vásárlásához, akár 3,9%-os fix forint kamatozású hitellel kombinálva.

 

Kérjen személyes tanácsadást!

Email: info@solen.hu

Tel.: +36-20-215-8608


Tovább...

Winaico napelemhez 2 év teljeskörű biztosítás ingyen

 

A WINAICO fotovoltaikus napelem megvásárlása tartalmaz egy az ERGO Biztosító Társaság által nyújtott ingyenes, két évre szóló biztosítást, a teljes napelemes rendszerre. Ez a biztosítási kötvény kiterjed az első két évben minden anyagi kárra és szolgáltatás megszakadására.


Tovább...