Oldaltérkép
Kezdőlap / Információk - Szellőzéstechnika / Egészséges életvitel
Egészséges életvitel

Ön is egészségesebben élhet, mert az egészséges lakásklíma a friss levegővel kezdődik.

Az aktuális körkérdések szerint a nyugati országokban az egészség számít a legnagyobb emberi értéknek. Mindemellett manapság egészség alatt lényegesen többet értünk, mint a betegségmentességet. Tudatos táplálkozás segítségével, lazítással és mozgással törekszik egyre több ember a tökéletesebb életminőségre. Emellett a környezeti hatásokra való érzékenységünk is megnőtt. "Például, hogyan lakhatunk (élhetünk) egészségesebben?? - kérdezik végül. "Jobb levegővel? - szól a mi válaszunk.


Most bemutatjuk Önnek, hogy mit értünk mi ez alatt.Egészségesebben tud élni. Mivel az egészségesebb lakásklíma a friss levegőnél kezdődik.


Belegondolt már, hogy: átlagosan napi 21.6 órát tartózkodunk belső helyiségekben?
Ezalatt kb. 26000 lélegzetvétellel 18000 liter levegőt lélegzünk be. Huh! Ez igazán elegendő, hogy az Ön helyiségeiben is gondoskodjon friss levegőről.
Lássuk csak: egy újonnan az energiatakarékossági előírások szerint épített ház szerkezetileg zárt és jól tömített ill. szigetelt. Energetikailag ez lehet logikus, azonban a légzéshez szükséges friss levegő kívül marad.

A probléma: rossz levegőt leginkább indirekt vesszük észre és túlkésőn. Az elhasznált és nedves levegő, káros anyagok és széndioxid (mely minden kilégzésnél keletkezik) nagyon gyorsan előidézik a kellemetlen közérzetet, fáradtságot, fejfájást. Ezt a törvényalkotó is felismerte - és az energiatakarékossági szabályzásban az 5 §, 2 bekezdésben ennek biztosítására előírta: "az egészség védelmében és a fűtéshez szükséges minimális légcserét.


A megoldás: a modern Pluggit rendszer segít Önnek a szabályozott frisslevegő ellátás és az elhasznált és nedves levegő megbízható elvezetéséről.
Az Ön egészségéért és jó közérzetéért - minden lélegzetnél.

Mert az egészsége Önnek is fontos.